Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Dubbele, driedubbele of hoogrendementsbeglazing? Zo kies jij verstandig

Opteer je voor nieuwe ramen en deuren? Dan ga je voor een totaalpakket. Vergeet daarbij je beglazing niet. Want die bepaalt in hoge mate het leefcomfort in je huis. Met de alsmaar strenger wordende isolatienormen wint hoogrendementsglas verder terrein.

En dat is allerminst toeval. Want hoogrendementsbeglazing isoleert zes keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan het klassieke dubbel glas. Jouw voordelen? Minder verwarmingskosten in de winter, koelere woonruimtes in de zomer en altijd een behaaglijk binnenklimaat. Gedaan met die vervelende tochtstraling via je ramen. Maar is hoogrendementsbeglazing altijd de beste keuze? Verstandig kiezen is de boodschap.

Dubbele beglazing kiezen = hoogrendementsglas

Voor veel professionele raam- en deurfabrikanten is dubbele beglazing synoniem met hoogrendementsglas. Ga je voor hoogrendementsglas? Dan krijg je een dubbele beglazing met een doorzichtige, warmteweerkaatsende coating in de glasspouw. De energieprestaties die dit type glas leveren, liegen er niet om: Ug-waardes van 1,1 tot 1,0 W/m²K zijn de norm. Beglazing kiezen met twee doorzichtige coatings levert zelfs U-waardes op tot 0,8 W/m²K.

Hét isolatie-ingrediënt? Edelgas

Behalve een warmteweerkaatsende laag zorgt ook de opvulling van de spouw tussen de twee glasbladen voor meer en betere isolatiewaarden. Bij het klassieke dubbel glas bestaat die opvulling uit droge lucht, bij hoogrendementsglas een edelgas. Meestal kiezen fabrikanten voor argon.

Waarom kiezen voor driedubbele beglazing?

Ga je voor drievoudige beglazing? Dan bestaat je glas uit drie glasbladen. Dat driedubbel glas nog beter isoleert, merk je aan de gunstige Ug-waarde tot 0,5 W/m²K afhankelijk van de spouwdikte. Ook bij driedubbele beglazing zijn de spouwen opgevuld met argongas en worden er twee glasbladen voorzien van een coating.

Aandachtspunten

Het grote isolatievoordeel van driedubbel glas is een duidelijke plus. Maar voor jij je beglazing kiest, zetten we deze aandachtspunten nog even op een rijtje:

Heb je behoefte aan professioneel advies wanneer jij je beglazing kiest? De Profel-verdeler in je buurt helpt je graag verder.


Bekijk ook

Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na ... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen.
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Ervaren en gecertifieerde Profel verdelers die ons uitgebreide gamma door en door kennen?

  • Showroom met uitgebreid assortiment in jouw regio.
  • Snel antwoord op een vrijblijvende offertevraag.
  • Professioneel advies en begeleiding.
  • Service voor, tijdens en na de montage (10 jaar fabrieksgarantie).

Vind jouw Profel Expert

tussen de meer dan 100 experts bij jou in de buurt