Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Krijg greep op de prijs van je nieuwe ramen

Sta je voor de aankoop van nieuwe ramen? Dan ga je niet over één nacht ijs. Wikken en wegen is de boodschap. Wist je dat je de prijs van je nieuwe ramen voor een stuk zelf in de hand hebt? Zo bepalen jouw keuzes de prijs van je nieuwe ramen.

Aluminium, pvc of hout: sta stil bij je materiaalkeuze

Een eerste vraag met een belangrijke impact op de prijs van je nieuwe ramen: welk materiaal kies je? Vergeleken met aluminium kost een raam in de houtsoort meranti je zowat 25 procent minder. Voor ramen in de houtsoort afrormosia tel je 10 procent minder neer.

Fan van pvc? Dan betaal je 35 procent minder voor je ramen dan wanneer je kiest voor aluminium. Aluminium en pvc combineren, kan ook. Die combinatie kost je 25 procent minder dan wanneer je gaat voor zuiver aluminium.

Vast of opendraaiend? De prijs evolueert mee

Ga je voor een vast raam? Dan maak je de meest economische keuze. Want een opendraaiend raam doet je factuur al gauw verdubbelen. Een draai-kiepraam is nog een tikkeltje duurder dan een opendraaiend raam. En een schuifraam is het duurst.

Opendraaiend raam

Glastype bepaalt prijs nieuwe ramen

In nieuwe ramen hoort het glastype dat het beste bij jou past. Zon-, inbraak- of geluidswerend glas: het zorgt voor een groter wooncomfort, maar stuwt je factuurbedrag omhoog. En het oog wil ook wat. Ga je voor gezandstraald glas? Dan weegt ook die keuze door op de prijs van je nieuwe ramen.

Kijk naar de vorm van je raam

Droom je van grote, ronde ramen? Voorzie dan een voldoende ruim budget. Want de productie van ramen in specifieke vormen zoals een driehoekig of een volledig rond raam, vraagt meer tijd. En dat vertaalt zich in een hogere prijs voor je nieuwe ramen.

Rond raam

Breng je opties in rekening

Een nieuw raam is meer dan een frame en glas. Wil je een sierlijke en praktische raamgreep? Of lijkt een sierlijst je wel wat?

Ook veiligheid ligt je wellicht nauw aan het hart. Daarom kies je voor enkele inbraakwerende opties voor het raam van je dromen. Hou er wel rekening mee dat met het aantal opties ook de totale kostprijs van je raam stijgt.

Benieuwd om de prijs van jouw nieuwe ramen te ontdekken? Vraag een offerte bij de Profel-verdeler in je buurt. 


Bekijk ook

Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na ... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen.
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Ervaren en gecertifieerde Profel verdelers die ons uitgebreide gamma door en door kennen?

  • Showroom met uitgebreid assortiment in jouw regio.
  • Snel antwoord op een vrijblijvende offertevraag.
  • Professioneel advies en begeleiding.
  • Service voor, tijdens en na de montage (10 jaar fabrieksgarantie).

Vind jouw Profel Expert

tussen de meer dan 100 experts bij jou in de buurt