Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Railsystemen voor schuiframen: schuif je wereld maximaal open

Een schuifraam in je woning biedt vele voordelen. Je huis baadt in een overvloed aan natuurlijk licht, je verlucht efficiënt en bespaart ruimte. Maak kennis met alle railsystemen voor schuifdeuren en hun beschikbare uitvoeringen.

Met monorail ga je voor meer glas

Een monorail is een schuifraam met maar één rail. Op zoek naar een schuifraam met een vast en een schuivend gedeelte? Dan zal een monorail-schuifraam je ongetwijfeld bekoren. Doordat het schuifraam maar één rail bevat, oogt het vaste gedeelte strakker en bevat het meer glas dan een duo- en trirailsysteem. Je hebt de keuze tussen een monorail-schuifraam in aluminium en hout.

Monorail
Monorail

Met duorail kies je voor de standaard

Van alle beschikbare railsystemen voor schuifdeuren beschouwen we duorail als de standaard. Op de dubbele rails is er plaats voor twee schuivende delen. De vleugels zijn op identieke hoogte gemonteerd en zijn allebei verschuifbaar voor wie dat wenst. Vaak kiezen mensen voor de optie waarbij alleen de binnenste vleugel schuift. Een duorailsysteem is beschikbaar in hout, aluminium en pvc. Mag het ietsje meer zijn? Kies dan voor een dubbel duorail-schuifraam met twee vaste en twee bewegende delen. Die laatste schuiven elk aan een kant over de vaste delen. Het resultaat? Een schuifraam met een opening in het midden.

Duorail
Duorail

Met trirail ga je naar maximale openheid

Het derde railsysteem voor schuifdeuren bestaat uit drie gelijke delen op drie roestvrijstalen rails. Twee schuivende delen schuif je tot over het vaste deel. Zo krijg je een opening die twee derde van de totale breedte van je schuifraam omvat. Interesse in een trirail-schuifraam? Hou er dan rekening mee dat dat alleen in aluminium beschikbaar is.

Trirail
Trirail

Ontdek het railsysteem in jouw favoriete uitvoering

Je schuifraam doen verdwijnen in de muur? Ga voor Galandage. Die aluminiumuitvoering van het duorail-schuifraam doet het schuivende deel opgaan in de muur. Daarvoor zorgt de afwerking in gyproc.

Galandage
Galandage

Bij een Slim Line-schuifraam staan maximale elegantie en een grote glaspartij centraal. Slim Line is beschikbaar in mono-, duo- en trirail, maar alleen in aluminium.

Slim Line
Slim Line

Een hefschuifdeur tilt de opengaande vleugel op en verschuift die. Met een hefschuif ga je voor extra wind- en waterbestendigheid, en voor een nog betere isolatie. Bij een houten schuifdeur is een hefschuif de enige mogelijkheid.

Ga je voor aluminium? Dan zijn een aantal reeksen realiseerbaar met hefschuif, anderen dan weer niet. Een hefschuif is niet beschikbaar in pvc. Je Profel Verdeler geeft raad.

Meer weten over schuiframen bij Profel? Ontdek er alles over!

Bekijk ook

Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na ... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen.
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Ervaren en gecertifieerde Profel verdelers die ons uitgebreide gamma door en door kennen?

  • Showroom met uitgebreid assortiment in jouw regio.
  • Snel antwoord op een vrijblijvende offertevraag.
  • Professioneel advies en begeleiding.
  • Service voor, tijdens en na de montage (10 jaar fabrieksgarantie).

Vind jouw Profel Expert

tussen de meer dan 100 experts bij jou in de buurt