Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Ramen en deuren kiezen? Ga voor het geschiktste materiaal

Ramen en deuren kiezen, gaat verder dan je favoriete ontwerp en kleur selecteren. Een van de belangrijkste vragen op je bord: ga je voor pvc, hout, aluminium of de combinatie alu-pvc? Met deze praktische informatie maak jij de perfecte keuze.

Hout: veelzijdig en warm

Kies je voor ramen en deuren in hout? Dan ben je iemand die houdt van schoonheid en warmte. En ga je voor afwisseling. Want met een likje verf zien houten ramen en deuren er helemaal anders uit. Zo pas je het uitzicht en de stijl van je woning vlot aan je eigen veranderende smaak aan. Woon je in een beschermd pand of staat je woning in een historisch centrum zoals de Brugse binnenstad? Dan ben je bij renovatie vaak verplicht om houten ramen en deuren te kiezen. Informeer dan altijd eerst even bij je stads- of gemeentebestuur.

Hout is een levend materiaal dat de verschillende weersomstandigheden prima doorstaat. Tenminste, als je voldoende aandacht besteedt aan het onderhoud ervan. Kies je voor hout? Weet dan dat je houten ramen en deuren om de acht à negen jaar een grondige opfrisbeurt nodig hebben. Controleer zeker ook jaarlijks de staat van je ramen en deuren. En laat de nodige retouches uitvoeren. Zo vermijd je problemen.

Hout: veelzijdig en warm
Hout: veelzijdig en warm

Pvc: kleurvast en goed isolerend

Met pvc kies je voor degelijke ramen en deuren. En een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij het relatief lage gewicht van pvc is dit kunststoftype uiterst geschikt als grondstof voor raam- en deurprofielen. Bovendien biedt pvc uitstekende isolatiewaarden. Daardoor dragen je deuren en ramen meer dan hun steentje bij tot de duurzaamheid van je woning.

Ramen en deuren krijgen vele verschillende weersomstandigheden te verduren. De kwaliteitsvolle structuurfolies zijn kleurvast. De kleur die je vandaag kiest, ziet er over 30 jaar nog net zo uit.

Check bij vernieuwbouwprojecten eerst met je architect of zijn ontwerp geschikt is voor pvc-uitvoering. Om voldoende stabiliteit te garanderen, zijn pvc-schuifdeuren maximaal zes meter breed. Ook grote glaspartijen op elkaar plaatsen, is niet haalbaar met pvc-profielen. Wees je er bovendien van bewust dat de kleurkeuze bij pvc beperkter is.

Pvc: kleurvast en goed isolerend
Pvc: kleurvast en goed isolerend

Aluminium: strak en flexibel inzetbaar

Liefhebber van een strakke uitstraling? Dan zijn ramen en deuren in aluminium jouw perfecte match. Aluminium combineert onbeperkte kleurmogelijkheden en flexibele toepassingen. Grote glaspartijen in een modern en strak concept: met aluminium wordt jouw droom werkelijkheid.

Wie toch extra isolatie wilt, krijgt met pvc nog net een tikje meer. Kies je voor ramen en deuren in aluminium? Dan betaal je ook wat meer in vergelijking met pvc.

Aluminium: strak en flexibel inzetbaar
Aluminium: strak en flexibel inzetbaar

Alu-pvc: het beste van twee werelden

Aluminium of pvc, vaak een moeilijke keuze. Maar wat als je niet moet kiezen? Ga voor ramen en deuren in alu-pvc. Zo scoor je het beste van twee werelden: de uitstekende isolatiewaarde van pvc en de strakke alu-uitstraling met onbeperkte kleurmogelijkheden.

Net als bij pvc geldt ook hier de regel: check je plannen eerst met je architect. Want je constructiemogelijkheden zijn beperkter om de stabiliteit van pvc te garanderen.

Alu-pvc: het beste van twee werelden
Alu-pvc: het beste van twee werelden

Meer weten over ramen en deuren bij Profel? Ontdek er alles over! 


Bekijk ook

Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na ... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen.
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Ervaren en gecertifieerde Profel verdelers die ons uitgebreide gamma door en door kennen?

  • Showroom met uitgebreid assortiment in jouw regio.
  • Snel antwoord op een vrijblijvende offertevraag.
  • Professioneel advies en begeleiding.
  • Service voor, tijdens en na de montage (10 jaar fabrieksgarantie).

Vind jouw Profel Expert

tussen de meer dan 100 experts bij jou in de buurt