Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

(Ver)bouwer aan het woord: "Klassiek allure, actuele invulling"

Deze woning verenigt het beste van twee werelden. De charme van een bijna zestig jaar oud pand opgekrikt met hedendaags comfort en elegantie. Ook in het buitenschrijnwerk.

Kris Martens en Katrien Boyen vonden hun droomhuis in een rustige wijk in Limburg. Het is een charmante vrijstaande woning met twee bouwlagen, gelegen in een doodlopende straat. Het bos dat grenst aan de tuin maakt de idylle compleet. Katrien Boyen blikt terug: “Het huis had twee jaar leeggestaan toen we het ontdekten. Het buitenschrijnwerk in hout met enkel glas was in heel slechte staat.” Een totaalrenovatie bleek de oplossing. Het pand werd compleet gestript, het dak geïsoleerd en het buitenschrijnwerk vernieuwd. De ordewoorden van Kris en Katrien waren comfort en esthetiek. Katrien vertelt: “De ramen moesten vooral mooi zijn, maar ook goede prestaties leveren op het gebied van akoestische isolatie, want een paar huizen verder loopt een spoorlijn.”

Traliegevoel

De oorspronkelijke ramen waren opgedeeld in kleine vierkantjes. “Dat traliegevoel wilde ik absoluut vermijden”, zegt Katrien. “We wilden de klassieke allure van de woning behouden, maar er een actuele invulling aan geven. Bij een bezoek aan de toonzaal van Profel Expert C-Systems waren we meteen overtuigd van de Stratolo aluminium ramen in steellook. Het zijn bijzonder dunne profielen die helemaal de sfeer ademen van stalen ramen, maar voldoen aan de hedendaagse verwachtingen rond thermische en geluidsisolatie. En ze behoren tot het mooiste en elegantste op de markt.”

©Nick Cannaerts
©Nick Cannaerts

Maatwerk

Katrien bepaalde samen met architect Sien Huygen hoe de ramen werden onderverdeeld. Aan de voorkant van het huis oogt het vrij klassiek, met kleinere ramen in het bovenlicht. Aan de zijkant en achteraan het huis wordt de onderverdeling speelser en zitten de kleine ramen onderaan. De voordeur is de kers op de taart: een afrormosia vlak met verzonken aluminium greep, naar een ontwerp van Sien Huygen. Ook maatwerk is dus perfect mogelijk bij Profel.

©Nick Cannaerts
©Nick Cannaerts

Twee jaar na de renovatie kijkt Katrien met plezier terug op de installatie van de ramen. “Alles was op twee dagen afgerond. De installateur brak de oude ramen uit en nam ze mee. De nieuwe ramen werden mooi afgewerkt. In een oud huis zijn niet alle muren recht, maar de aanwezige kieren werden quasi onzichtbaar afgedekt met latjes.” En het treinlawaai? “Passagierstreinen horen we niet. Goederentreinen horen we enkel als het heel stil is. Ook over de akoestische isolatie zijn we heel tevreden.”

©Nick Cannaerts
©Nick Cannaerts

 

Bekijk ook

Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na ... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen.
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Ervaren en gecertifieerde Profel verdelers die ons uitgebreide gamma door en door kennen?

  • Showroom met uitgebreid assortiment in jouw regio.
  • Snel antwoord op een vrijblijvende offertevraag.
  • Professioneel advies en begeleiding.
  • Service voor, tijdens en na de montage (10 jaar fabrieksgarantie).

Vind jouw Profel Expert

tussen de meer dan 100 experts bij jou in de buurt