Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Waarop moet je zeker letten als je nieuwe ramen koopt?

Stel. Je staat op het punt om nieuwe ramen te kopen. In de showroom slaat de angst je om het hart. Want hoe weet je zeker of jouw keuze de goede is? Check deze aandachtspunten. Zo weet je snel hoe jij degelijke ramen kiest die beantwoorden aan al jouw vereisten.

Selecteer stevige basisprofielen

Fan van pvc-ramen? Ga altijd voor pvc-profielen met een stalen versteviging. Zo ben je zeker van een vormvast raamframe. En van een venster dat voldoende isoleert en zo je wooncomfort verhoogt. Ramen in hout en aluminium zijn van nature voldoende stevig en hebben geen bijkomende stalen versteviging nodig.

Denk na over het aantal dichtingen

Een raam moet geluid, warmte en vocht buitenhouden. Daarom is een waterdicht systeem met drie rubberen dichtingen een must:

Dichtingen en stalen versteviging

Investeer in isolatie

Je huis verwarmen kost handenvol geld. Investeren in nieuwe ramen die perfect isoleren en zo de warmte binnenhouden, loont meer dan de moeite. Maar hoe weet je nu of de nieuwe ramen die jij op het oog hebt ook goed presteren op het vlak van isolatie? In deze blog vertalen we alle technische info over isolatiewaarden in mensentaal. Zo ben jij meteen een volleerde isolatie-expert.

Versterk je vensters

Geen zin om je ramen al na enkele jaren te vervangen? Ga voor nieuwe ramen met een verlengde levensduur. Daarvoor zorgen de scharnieren die tot in het staal van het raamframe zijn geschroefd. Breken inbrekers het raam? Dan slagen ze er nog altijd niet in om je raam te openen. Zo beschermen je versterkte ramen je huis tegen inbraak en geniet je langer van je investering.

Sluit af met nieuwe én veilige ramen

Een veilig raam bestaat uit minimaal drie paddenstoelsluitnokken. Hun speciale vorm verhindert dat inbrekers de beweegbare raamvleugel uit het kader lichten. Kies je voor een maximale beveiliging? Dan zijn nieuwe ramen met zes paddenstoelsluitnokken jouw garantie op een veilige woonomgeving.

Paddenstoelsluitnok
Paddenstoelsluitnok

Benieuwd hoe Profel jou ramen biedt die beantwoorden aan de strengste isolatie- en veiligheidsvoorschriften? Maak een afspraak met de Profel Expert in jouw buurt.


Bekijk ook

 

 

Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na ... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen.
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Ervaren en gecertifieerde Profel verdelers die ons uitgebreide gamma door en door kennen?

  • Showroom met uitgebreid assortiment in jouw regio.
  • Snel antwoord op een vrijblijvende offertevraag.
  • Professioneel advies en begeleiding.
  • Service voor, tijdens en na de montage (10 jaar fabrieksgarantie).

Vind jouw Profel Expert

tussen de meer dan 100 experts bij jou in de buurt