Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Zo hou je de zon buiten en je hoofd koel

De zomers lijken alsmaar warmer te worden. Hoge temperaturen met uitschieters tot 35 graden zijn geen uitzondering meer. In die omstandigheden je woning koel houden, is geen sinecure. Ben je van plan om nieuwe ramen te kopen? Informeer je dan goed over alle mogelijkheden om de zon buiten te houden.

Aangepast glas voor minder doorlaatbaarheid

Benieuwd hoeveel zonnewarmte je ruiten doorlaten? Check dan de zontoetredingsfactor (ZTA). Glas met verlaagde ZTA-waarden zijn reflecterend of getint. Reflecterend glas laat nog iets meer licht door dan getint glas.

Benieuwd om te zien hoeveel licht er door je ruiten komt? Ga langs bij een Profel-verdeler. Die beschikt over demo’s die helder tonen in hoeverre zonlicht nog een weg naar binnen vindt.

Rolluiken: zon- en inbraakwerend

Wil je je woning helemaal afsluiten voor zonlicht? Dan zijn rolluiken de beste optie: ze houden de zon volledig buiten en zorgen voor extra isolatie. Denk eraan dat het in je woning ook overdag donker is.

Bijkomend voordeel van rolluiken: behalve de zon hou je ook inbrekers buiten. Die gaan het liefst zo snel mogelijk te werk. Stoten ze op rolluiken? Dan keren ze jouw woning de rug toe en gaan ze op zoek naar een gemakkelijker doelwit.

Verduisterende screens

Screens zijn verduisterende doeken die de zon uit je woning weren. Hoe hoger de dichtheid van het doek, hoe meer zonlicht je buiten houdt en hoe donkerder je ruimtes.

Het grote voordeel van screens? Jij kiest zelf wanneer je de zon buiten houdt. Op hoogzomerdagen laat je je screens dankbaar neer. Maar in het voor- en najaar verwelkom je elke zonnestraal met plezier en laat je de screens dus omhoog.

Meer weten over zonwerende producten bij Profel? Contacteer de Profel Expert in je buurt.


Bekijk ook

Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na ... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen.
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Ervaren en gecertifieerde Profel verdelers die ons uitgebreide gamma door en door kennen?

  • Showroom met uitgebreid assortiment in jouw regio.
  • Snel antwoord op een vrijblijvende offertevraag.
  • Professioneel advies en begeleiding.
  • Service voor, tijdens en na de montage (10 jaar fabrieksgarantie).

Vind jouw Profel Expert

tussen de meer dan 100 experts bij jou in de buurt