Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Krijg vrijblijvend premieadvies

We berekenen op welke premies je kunt rekenen voor je nieuwe ramen en hoogrendementsglas.

Gelieve onderstaande velden met een kruisje correct aan te vullen.
Volledig vrijblijvend

Premies voor nieuwe ramen en hoogrendementsglas

Overzicht van de meest interessante premies voor het vervangen van je ramen en het vervangen van je glas door hoogrendementsbeglazing. De Profel Expert bij jou in de buurt helpt je graag vrijblijvend bij het aanvragen van de premies en voorziet je van de benodigde officiële documenten voor je buitenschrijnwerk en hoogrendementsglas.

Verlaagd BTW-tarief van 6% bij renovatie

Ga je de ramen vervangen van een bestaande woning ouder dan 10 jaar waarvan je eigenaar of huurder bent, dan rekenen we voor je nieuwe ramen en hoogrendementsglas 6% in plaats van 21% BTW. Op elke 1.000 euro betaal je dan geen 210 euro, maar 60 euro btw.

Meer info over voorwaarden en uitzonderingen

Netbeheerder premie hoogrendementsglas

Als je van je bestaande woning het enkel glas of dubbel glas laat vervangen door hoogrendementsglas met een U-waarde van max 1,1 W/m²K ontvang je van je netbeheerder een premie van € 10 per m² glas.

Bekijk voorwaarden Bereken terugverdientijd glas vervangen door hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas in totaalrenovatiebonus

Als je nog in minstens twee andere energiebesparende maatregelen investeert, kun je bij netbeheerders Infrax en Eandis rekenen op een totaalrenovatiebonus van € 1.250. Die bonus kan oplopen tot een maximum van € 4.750 bij 7 energiebesparende investeringen.

Vraag premie aan

Vlaamse renovatiepremie

Is jouw woning 30 jaar of ouder dan kun je de renovatiepremie aanvragen. Het maximum premiebedrag bedraagt € 10.000. Je kunt de premie voor je renovatiewerken in één of twee keer aanvragen.

Voorwaarden, procedures, bedragen en aanvragen Vlaamse renovatiepremie

Premies lokale overheid

Lokale premies van je stad of gemeente voor het vervangen van ramen en hoogrendementsglas kunnen verschillen. Om te weten of en op hoeveel premie je kunt rekenen in jouw stad of gemeente kun de de premiezoeker van de Vlaamse overheid gebruiken.

Naar Premiezoeker