Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml

Ramen op maat in pvc, aluminium of hout

Altijd een raam in jouw stijl en budget.

Vrijblijvende offerte    

Gratis advies
Volledig vrijblijvend
 

Jouw woning. Jouw wensen. Ramen op maat.

Wij produceren alles zelf. Innovatie en expertise staan voorop.


Onze ramen zijn verkrijgbaar in pvc, aluminium, hout of de combinatie aluminium/pvc. Ze zijn ontzettend sterk, veilig, behoren tot de beste op de markt en hebben een lange levensduur. Daarnaast hebben ze een uitzonderlijke thermische isolatie en zijn ze geluidswerend. Kies uit verschillende stijlen, vormen en kleuren en wij maken het raam op maat voor je woning. Optioneel zorgen ventilatieroosters voor een gezond binnenklimaat.
 

Pvc ramen

Doorslaggevend voor pvc ramen zijn de isolatiewaarde, het warme gevoel en de onderhoudsarme eigenschappen. De pvc ramen met houtimitaties zijn niet van echt hout te onderscheiden. Er is zelf een aluminium-look voorhanden.

Alles over pvc ramen

Aluminium ramen

Doorslaggevend in de keuze voor alu ramen is formaat, kleuraanbod, en de stijl van je woning. Slanke aluminium ramen zijn uitermate geschikt voor grote raampartijen. Optimale isolatiewaarde, hoogwaardige kleurlakken met hoge weerstand.

Alles over aluminium ramen

Houten ramen

Onze houten ramen zijn gewoon mooi. Ze worden op maat gemaakt en hebben een warme en natuurlijke uitstraling door het gebruik van goedgekeurd duurzaam hardhout. Alle houten ramenworden elektrostatisch gelakt op waterbasis, bij een goed jaarlijks nazicht, hoef je ze pas na acht tot tien jaar opnieuw te schilderen. 

Alles over houten ramen

Feiten en cijfers

  • +30.000 tevreden gezinnen per jaar.
  • Voortdurende innovatie & eigen productie.
  • +70 jaar Belgische expertise
  • Meer dan 50 zorgvuldig geselecteerde lokale Profel Experts
  • 180.000 ramen & deuren geplaatst in 2016


Over Profel

Onze glasheldere beloften:

Onze offerte is je factuur

We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.

Je huis is heilig

We respecteren je woning en laten geen rommel achter.

Alles moet kloppen voor we stoppen

Alles komt in orde. Daar zorgen we voor.

Nazorg is onze waarborg

Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.


Een ervaren vakman in jouw buurt komt deze beloften na. Hem is na een onafhankelijke toetsing op hoge kwaliteitseisen de erkenning Profel Expert toegekend.


Zo maken we dat waar
100 % maatwerk. Heel wat factoren bepalen de prijs van je raam. Vraag alvast nu een prijs.

Vergelijk pvc, aluminium & hout

Omdat we ze allemaal in ons assortiment hebben, kunnen we je onbevooroordeeld adviseren over de beste oplossing voor jouw huis.
 

Laat je inspireren voor jouw ramen.

Kies de stijl die bij jou en je huis past. Modern, eigentijds, klassiek, chic of landelijk. Laat je inspireren.

alle materialen         aluminium         hout         Pvc

Meer weten over je nieuwe ramen op maat? Maak hier je keuze:

Prijs
Tab header Prijs
Prijs

Pvc

De uiteindelijke prijs van je pvc ramen op maat wordt bepaald door het gekozen profiel, accessoires en opties, de gewenste kleur, de openingsmogelijkheid,…. Vraag meer informatie

Aluminium

Door de hogere grondstofprijs van aluminium is een aluminium raam duurder dan een pvc raam zonder extra opties.

Type, stijl, vorm, kleur, glas … bepalen allen mee de prijs.

Hout

In vergelijking met aluminium is merantihout gemiddeld 25% goedkoper. Afrormosia is zo een 5% goedkoper.

Isolatie
Tab header Isolatie
Isolatie

Bespaar kosten

ramen en deuren vervangen levert gemiddeld een energiebesparing op van € 300 tot € 400 per jaar. Dat is wel het overwegen waard. Direct na het plaatsen begin je al met terugverdienen van de investering in je nieuwe ramen. Naast een lagere energierekening verhoog je meteen de waarde van je huis. En, niet onbelangrijk, je draagt bij aan het milieu.

Zeer hoge isolatiewaarde

Onze ramen zijn de beste op de markt als het gaat om isolatie. Zowel pvc ramen als aluminium kozijnen zijn voorzien van verschillende kamers en dichtingen waardoor de isolatiewaarde hoog is. Een houten raam is zelfs van nature al een isolatiebron.

Sterk geluidswerend

Onze ramen en buitendeuren zijn sterk geluidswerend. Daardoor voelt het binnen comfortabel en rustig. Je hebt geen last van lawaai van buiten. Kortom, een rustig plekje voor jezelf. In de standaarduitvoering houden de ramen al tot 28 decibel tegen. De glaskeuze bepaalt vervolgens mede hoe geluidswerend je ramen en deuren zijn.

Veiligheid
Tab header Veiligheid
Veiligheid

Ramen met een veilig profiel

Onze ramen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, toegekend door onafhankelijke en deskundige instanties. En daar zijn wij trots op. Onze ramen zijn beveiligd met rvs sluitstukken in het profiel. Buitendeuren hebben een 3-puntsluiting volgens het punt-/haakprincipe: onmogelijk om doorheen te komen. 

Inbraakwerend beslag

Al onze ramen zijn standaard voorzien van inbraakwerende sluitnokken en -stukken en hebben zware en stabiele scharnieren. En onze schuiframen zijn standaard voorzien van een uithefbeveiliging. Zo hou je inbrekers buiten en voel je je veilig binnen.

Extra pakketten en toebehoren

Je kunt kiezen voor extra inbraakwerende pakketten en toebehoren zoals afsluitbare raamkrukken, veiligheidscilinders en een alarm. Vraag naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Tab header Onderhoud
Onderhoud

Pvc is het makkelijkst

Niets is zo eenvoudig in onderhoud als pvc. Een zeepsopje en een spons is alles wat je nodig hebt. Even nadrogen met een zeem en je ramen zijn na twintig tot dertig jaar nog net zo mooi.

Aluminium onderhoudsarm

Ook aluminium maak je eenvoudig schoon met een sopje en een spons. En als er wat vlekjes op je aluminium kozijnen komen, dan maakt een behandeling met was het aluminium weer loepzuiver.

Hout ook onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is hout onderhoudsvriendelijk. Door een minimum aan groeven zijn je houten ramen makkelijk te onderhouden. Een sopje en een vochtige doek of zachte spons is alles wat je nodig hebt om je houten ramen te onderhouden. 

Het hout wordt behandeld volgens een uniek 5 lagensysteem. De elementen krijgen een drievoudige ecologische drenking op waterbasis, gevolgd door 2 elektrostatisch aangebrachte afwerklagen.

Om lang te kunnen genieten van deze toplaag is het belangrijk om jaarlijks je lakwerk te controleren. Als je meteen je laklaag bijwerkt op de plekken waar je verval opmerkt. Kan je tot wel 10 jaar schildervrij blijven. 

Afwerking & techniek
Tab header Afwerking & techniek
Afwerking & techniek

Alles onder een dak

Profel produceert alles vrijwel alles zelf. Wij investeren continue in moderne productiemachines en hebben innovatie hoog in het vaandel staan. Wij zijn dan ook trots dat onze pvc, aluminium en houten ramen tot de beste op de markt behoren.

De beste kwaliteit & grondig getest

Alle materialen worden beoordeeld op stabiliteit en sterkte. In ons eigen lab worden ramen en deuren op testbanken getest op stabiliteit, sterkte en doorbuigen. Recent zijn er bijvoorbeeld nieuwe scharnieren in het gamma opgenomen. Deze zijn uitvoerig getest met meer dan 200.000 bewegingen. Wij nemen materialen alleen in productie als het 100% perfect is.

Stijl & kleur
Stijl & kleur

Als mooiste gekozen

Bij vergelijkende testen kiezen mensen Profel ramen er keer op keer als mooiste uit. Profel gaat dan ook heel ver in de afwerking en personalisatie van de ramen en deuren.

Voor aluminium profielen is Profel een voorloper op designvlak.

Pvc zonder plasticgevoel

Een veel gehoord vooroordeel over pvc ramen is dat ze eruitzien als plastic. Niet bij Profel pvc ramen. De binnen- en buitenzijde kunnen in een andere kleur worden uitgevoerd.

Een rijk aanbod aan kleuren

Je hebt keuze uit een ruim aanbod van kleuren. Voor aluminium en houten ramen is het kleuraanbod zelfs onbeperkt. De binnen- en buitenzijde kunnen in een andere kleur worden uitgevoerd.

Populaire kleuren


F901-Pvc
F716-Pvc
P721-Alu
F910-Pvc
Ral-6009_Groentint
Glas
Tab header Glas
Glas

Enorm aanbod in glas

Zonwerende beglazing, veiligheidsglas, dubbel glas, driedubbelglas, gezandstraald glas (met eigen figuren als je dat wenst), glas-in-lood-ramen , geluidsisolerend glas,… De keuze is enorm!

Lagere energiefactuur

Hoe hoger de kwaliteit van het glas, hoe lager de isolatiewaarde. Hoe lager de isolatiewaarde, hoe hoger de energiebesparing en hoe lager je energiefactuur.

Daarnaast heb je ook minder straatlawaai: standaardglas houdt gemakkelijk tot 28 decibel tegen.

Standaard superisolerende beglazing

Je krijgt bij Profel standaard superisolerende beglazing.  Argongas tussen de glasbladen zorgt dat warmte binnen en koude buiten blijft.

Je ramen vervangen? Krijg vrijblijvend info of gratis advies. Wij helpen graag bij het maken van de juiste keuze.

Hoe wil je je ramen kunnen openen?

Valraam, draairaam of draai-kiepraam
Cell image

Draai-kiepraam


Draai-kiepramen kun je op twee manieren openen: volledig opendraaien of enkel kiepen zoals een valraam/kantelraam. 
Cell image

Kantelraam 


Een valraam, ook wel kantelraam of kiepraam genoemd, valt naar binnen open. Als je het raam dus kiept, kantelt of valt het bovenaan naar binnen open tot een kier.
Cell image

Draairaam


Dankzij draairamen kan je je ramen volledig openen. Afhankelijk van jouw keuze kan het raam ook enkel aan de linker- of rechterzijde naar binnen toe geopend worden.
Cell image

Guillotine raam


De look van het klassieke guillotineraam met de voordelen van het draai-kiepraam: het raam is een 100% draai-kiepraam dat alleen maar lijkt alsof het verticaal kan schuiven.

Kom de verschillende openingsmogelijkheden bekijken in de showroom van een Profel Expert bij jou in de buurt.

70
70 jaar Belgisch maatwerk 
knowhow & ervaring
30.000 gezinnen
geven jaarlijks hun vertrouwen aan Profel
Een tevreden klant
is onze beste ambassadeur

Je Profel Expert helpt je graag verder.

Stabiele en financieel gezonde ondernemingen die jaarlijks worden gecontroleerd.

Profel werkt nauw samen met zorgvuldig geselecteerde Profel Experts. Na een onafhankelijke toetsing op hoge kwaliteitseisen is het kwaliteitslabel “Profel Expert” toegekend. Deze gecertificeerde vakmensen kennen het Profel-gamma door en door. 


Onze gecertificeerde Profel Experts staan garant voor:


Vind een Profel Expert in je buurt
Volledig vrijblijvend Focus op jouw tevredenheid


Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Een helder stappenplan

zorgeloze weg naar je ramen, deuren of schuiframen

1
Afspraak met een Profel Expert.
Zet alvast de eerste stap
2
Aangename kennismaking thuis
of in showroom
3
Advies & analyse van je wensen
4
Vrijblijvende offerte
(je zit nergens aan vast))
5
Offerte met handtekening
6
Opmeting & productie
( Perfect op maat - geen verrassingen )
7
Onberispelijke plaatsing & afwerking 
(Volgens alle geldende bouwrichtlijnen)
8
Nazorg is onze waarborg
& 10j. fabrieksgarantie