Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Ramen op maat in pvc, aluminium of hout

Altijd een raam in jouw stijl en budget.

Vrijblijvende offerte    

Gratis advies
Volledig vrijblijvend
 

Jouw woning, jouw wensen, ramen op maat.

Wij produceren alles zelf: innovatie en expertise staan voorop.


Onze ramen zijn verkrijgbaar in pvc, aluminium, hout of de combinatie aluminium/pvc. Ze zijn ontzettend sterk, veilig, behoren tot de beste op de markt en hebben een lange levensduur. Daarnaast hebben ze een uitzonderlijke thermische isolatie en zijn ze geluidswerend. Kies uit verschillende stijlen, vormen en kleuren en wij maken het raam op maat voor je woning. Optioneel zorgen ventilatieroosters voor een gezond binnenklimaat.
 

Pvc ramen

Doorslaggevend voor pvc ramen zijn de isolatiewaarde, het warme gevoel en de onderhoudsarme eigenschappen. De pvc ramen met houtimitaties zijn niet van echt hout te onderscheiden. Er is zelf een aluminium look beschikbaar.

Alles over pvc ramen

Aluminium ramen

Doorslaggevend in de keuze voor aluminium ramen zijn formaat, kleuraanbod, en de stijl van je woning. Slanke aluminium ramen zijn uitermate geschikt voor grote raampartijen.

Alles over aluminium ramen

Houten ramen

Onze houten ramen zijn gewoon mooi. Ze worden op maat gemaakt en hebben een warme en natuurlijke uitstraling door het gebruik van goedgekeurd duurzaam hardhout. Alle houten ramenworden elektrostatisch gelakt op waterbasis. Bij een goed jaarlijks nazicht, hoef je ze pas na acht tot tien jaar opnieuw te schilderen. 

Alles over houten ramen

Feiten en cijfers

  • Meer dan 30.000 tevreden gezinnen per jaar.
  • Voortdurende innovatie en eigen productie
  • Ruim 70 jaar Belgische expertise
  • Meer dan 50 zorgvuldig geselecteerde lokale Profel Experts
  • 180.000 ramen & deuren geplaatst in 2016


Over Profel

Onze glasheldere beloften:

Onze offerte is je factuur

We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.

Je huis is heilig

We respecteren je woning en laten geen rommel achter.

Alles moet kloppen voor we stoppen

Alles komt in orde. Daar zorgen we voor.

Nazorg is onze waarborg

Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.


Een ervaren vakman in jouw buurt komt deze beloften na. Na een onafhankelijke toetsing op hoge kwaliteitseisen werd hem de erkenning van Profel Expert toegekend.


Zo maken we dat waar
100 procent maatwerk. Heel wat factoren bepalen de prijs van je raam. Vraag nu alvast een prijs aan.

Vergelijk pvc, aluminium & hout

Omdat we ze allemaal in ons assortiment hebben, kunnen we je onbevooroordeeld adviseren over de beste oplossing voor jouw huis.
 

Laat je inspireren voor jouw ramen

Kies de stijl die bij jou en je huis past: modern, eigentijds, klassiek, chic of landelijk. 

alle materialen         aluminium         hout         Pvc

Meer weten over je nieuwe ramen op maat? Maak hier je keuze:

Prijs
Tab header Prijs
Prijs

Pvc

De uiteindelijke prijs van je pvc ramen op maat wordt bepaald door het gekozen profiel, accessoires en opties, de gewenste kleur, de openingsmogelijkheid,…. Vraag meer informatie.

Aluminium

Door de hogere grondstofprijs van aluminium is dit raam duurder dan een pvc-raam zonder extra opties.

Type, stijl, vorm, kleur, glas, … bepalen mee de prijs.

Hout

In vergelijking met aluminium is merantihout gemiddeld 25 procent goedkoper. Afrormosia is ongeveer 5 procent goedkoper.

Isolatie
Tab header Isolatie
Isolatie

Bespaar kosten

Ramen en deuren vervangen levert gemiddeld een energiebesparing van 300 tot 400 euro per jaar op. Dat is wel het overwegen waard. Direct na het plaatsen begin je al met het terugverdienen van de investering in je nieuwe ramen. En, niet onbelangrijk, draag je bij aan het milieu. Naast een lagere energierekening, verhoog je meteen de waarde van je huis. 

Zeer hoge isolatiewaarde

Onze ramen zijn de beste op de markt als het gaat om isolatie. Zowel pvc ramen als aluminium kozijnen zijn voorzien van verschillende kamers en dichtingen waardoor de isolatiewaarde hoog is. Een houten raam is zelfs van nature al een isolatiebron.

Sterk geluidswerend

Onze ramen en buitendeuren zijn sterk geluidswerend. Daardoor voelt het binnen comfortabel en rustig. Je hebt geen last van lawaai van buiten. Kortom, een rustig plekje voor jezelf. In de standaarduitvoering houden de ramen al tot 28 decibel tegen. De glaskeuze bepaalt vervolgens mee hoe geluidswerend je ramen en deuren zijn.

Veiligheid
Tab header Veiligheid
Veiligheid

Ramen met een veilig profiel

Onze ramen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, toegekend door onafhankelijke en deskundige instanties. En daar zijn wij trots op. Onze ramen zijn beveiligd met rvs sluitstukken in het profiel. Buitendeuren hebben een driepuntsluiting volgens het punt-/haakprincipe: onmogelijk om doorheen te komen. 

Inbraakwerend beslag

Al onze ramen hebben standaard inbraakwerende sluitnokken en -stukken, en zware en stabiele scharnieren. Onze schuiframen zijn standaard voorzien van een uithefbeveiliging. Zo hou je inbrekers buiten en voel je je veilig binnen.

Extra pakketten en toebehoren

Je kunt kiezen voor extra inbraakwerende pakketten en toebehoren zoals afsluitbare raamkrukken, veiligheidscilinders en een alarm. Vraag naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Tab header Onderhoud
Onderhoud

Pvc is het gemakkelijkste

Niets is zo eenvoudig in onderhoud als pvc. Een zeepsopje en een spons is alles wat je nodig hebt. Even nadrogen met een zeem en je ramen zijn na twintig tot dertig jaar nog net zo mooi.

Aluminium onderhoudsarm

Ook aluminium maak je eenvoudig schoon met een sopje en een spons. En als er wat vlekjes op je aluminium kozijnen komen, dan maakt een behandeling met was het aluminium weer loepzuiver.

Hout, ook onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is hout onderhoudsvriendelijk. Door een minimum aan groeven zijn je houten ramen gemakkelijk te onderhouden. Een sopje en een vochtige doek of zachte spons zijn alles wat je nodig hebt om je houten ramen te onderhouden. 

Het hout wordt behandeld volgens een uniek vijflagensysteem. De elementen krijgen een drievoudige ecologische drenking op waterbasis, gevolgd door twee elektrostatisch aangebrachte afwerklagen.

Om lang te kunnen genieten van deze toplaag, is het belangrijk om jaarlijks je lakwerk te controleren. Als je meteen je laklaag bijwerkt op de plekken waar je verval opmerkt, kan je tot wel tien jaar schildervrij blijven. 

 

Afwerking en techniek
Tab header Afwerking en techniek
Afwerking en techniek

Alles onder één dak

Profel produceert vrijwel alles zelf. Wij investeren continu in moderne productiemachines en hebben innovatie hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook trots dat onze pvc-, aluminium en houten ramen tot de beste op de markt behoren.

De beste kwaliteit en grondig getest

Alle materialen worden beoordeeld op stabiliteit en sterkte. In ons eigen lab worden ramen en deuren op testbanken gecontroleerd op stabiliteit, sterkte en doorbuigen. Recent zijn er bijvoorbeeld nieuwe scharnieren in het gamma opgenomen. Deze werden uitvoerig getest met meer dan tweehonderdduizend bewegingen. Wij nemen materialen alleen in productie als alles 100 procent perfect is.

Stijl en kleur
Stijl en kleur

Als mooiste gekozen

Bij vergelijkende testen kiezen mensen Profel ramen er keer op keer als mooiste uit. Profel gaat dan ook heel ver in de afwerking en personalisatie van ramen en deuren.

Voor aluminium profielen is Profel een voorloper op designvlak.

Pvc zonder plasticgevoel

Een veel gehoord vooroordeel over pvc ramen is dat ze eruitzien als plastic. Maar dat is niet zo bij Profel pvc-ramen. Ook kunnen de binnen- en buitenzijde in een andere kleur worden uitgevoerd.

Een rijk aanbod aan kleuren

Je hebt de keuze uit een ruim kleurenaanbod. Voor aluminium en houten ramen is het kleuraanbod zelfs onbeperkt. De binnen- en buitenzijde kunnen in een andere kleur worden uitgevoerd.

Populaire kleuren


F901-Pvc
F716-Pvc
P721-Alu
F910-Pvc
Ral-6009_Groentint
Glas
Tab header Glas
Glas

Enorm aanbod in glas

Zonwerende beglazing, glas-in-lood-ramen, veiligheids-, dubbel en driedubbel-, gezandstraald (met eigen figuren indien gewenst) of geluidsisolerend glas … De keuze is enorm!

Lagere energiefactuur

Hoe hoger de kwaliteit van het glas, hoe beter de isolatiewaarde. Hoe lager beter de isolatiewaarde, hoe hoger de energiebesparing en hoe lager je energiefactuur.

Daarnaast heb je ook minder last van straatlawaai: standaardglas houdt gemakkelijk tot 28 decibel tegen.

Standaard superisolerende beglazing

Je krijgt bij Profel standaard superisolerende beglazing. Argongas tussen de glasbladen houdt de warmte binnen, en de koude buiten.

Je ramen vervangen? Krijg vrijblijvend info of gratis advies. Wij helpen graag bij het maken van de juiste keuze.

Hoe wil je je ramen kunnen openen?

Valraam, draairaam of draai-kiepraam
Cell image

Draai-kiepraam


Draai-kiepramen kun je op twee manieren openen: volledig opendraaien of enkel kiepen zoals een val- of kantelraam. 
Cell image

Kantelraam 


Een valraam, ook wel kantelraam of kiepraam genoemd, valt naar binnen open. Als je het raam dus kiept, kantelt of valt het bovenaan naar binnen open tot een kier.
Cell image

Draairaam


Dankzij draairamen kan je je ramen volledig openen. Afhankelijk van jouw keuze kan het raam ook enkel aan de linker- of rechterzijde naar binnen toe geopend worden.
Cell image

Guillotine raam


De look-and-feel van het klassieke guillotine-raam met de voordelen van het draai-kiepraam: het raam is een 100 procent draai-kiepraam dat alleen maar verticaal lijkt te schuiven.

Kom de verschillende openingsmogelijkheden bekijken in de showroom van een Profel Expert bij jou in de buurt.

70
meer dan 70 jaar Belgisch maatwerk 
knowhow & ervaring
30.000 gezinnen
geven jaarlijks hun vertrouwen aan Profel
Een tevreden klant
is onze beste ambassadeur

Je Profel Expert helpt je graag verder.

Stabiele en financieel gezonde ondernemingen die jaarlijks worden gecontroleerd

Profel werkt nauw samen met zorgvuldig geselecteerde Profel Experts. Na een onafhankelijke toetsing op hoge kwaliteitseisen wordt het kwaliteitslabel 'Profel Expert' toegekend. Deze gecertificeerde vakmensen kennen het Profel gamma door en door. 


Onze gecertificeerde Profel Experts staan garant voor:


Vind een Profel Expert in je buurt
Volledig vrijblijvend Focus op jouw tevredenheid


Glasheldere beloften: Service voor, tijdens én na ... Onze beloften
We houden ons aan de prijs die we in de offerte overeenkomen.
We respecteren je woning en laten geen rommel achter.
Alles moet kloppen voor we stoppen.
Als vakmensen blijven we verantwoordelijk voor het door ons geleverde werk.
Onze beloften

Een helder stappenplan

zorgeloze weg naar je ramen, deuren en/of schuiframen

1
Afspraak met een Profel Expert.
Zet alvast de eerste stap
2
Aangename kennismaking thuis
of in de showroom
3
Advies en analyse van je wensen
4
Vrijblijvende offerte
(je zit nergens aan vast))
5
Offerte met handtekening
6
Opmeting en productie
(perfect op maat - geen verrassingen)
7
Onberispelijke plaatsing en afwerking 
(volgens alle geldende bouwrichtlijnen)
8
Nazorg is onze waarborg
en 10jaar fabrieksgarantie